Des recettes mais pas que ça!
Hummmm, le temps des fraises..... C'est fou ce que ce fruit peut provoquer chez moi.
Mais non, pas de l'urticaire!
Je pense sincèrement, en y réfléchissant bien, que la fraise est le fruit que je préfère. On peut l'accommoder de tellement de façon :
nature, avec du sucre, avec de la crème, avec de la chantilly, en gelée, en confiture, en tarte......
J'avais fait dernièrement du mascarpone et je me devais de l'utiliser assez rapidement, il me restait un sachet de petits beurre au chocolat qui frisaient la date de péremption aussi...... et bien sur, j'avais des fraises dans le frigo!
J'ai trouvé une recette de carrés aux fraises et aux mascarpone (ici) dont je me suis plus que largement inspirée et j'en ai fait une sorte de cheese cake.
Ingrédients pour 8 parts :
Réalisation :
Nous avons adoré ce mascarpone cake, et je ne pense pas que Loul@ senior me contredira....
C'est frais, onctueux et toutes ces saveurs explosent dans le palais pour le plus grand plaisir de nos papilles....
המתכון בעברית
עונת התותים בעיצומה...אחד
הפירות האהובים עלי..בכל צורה ודרך,בתורת עוגת גלי או עם מעט סוכר,קצפת
ועוד...מאחר ונישארו לי עוגיות פטי בר/שוקולד ותותים...השילוב היה מובטח!!
המתכון היתבשל בדעתי לאחר שראיתי רעיון בבלוג אחר עם שינויים שלי....והנה
המתכון ליפנכם..
ל8 איש
250 גר פטי בר/שוקולד
150 גר חמאה רכה
300 גר מסקרפונה[גבינה איטלקית]
100 מל מעדן תותים
50 גר סוכר
10 טיפות של פסיפלורה [תמצית]
קילו תותים
4 כפות ג'ל קסיס
3 כפות ליקר אפרסקים
אופן ההכנה
לישטוף ולנקות את התותים...
להמסיס חמאה במיקרו ,לישבור בצורה גסה את הפטי בר במיקסר/או עם
מערוך..לישפוך לתוך קערה.
לישפוך מעלאת החמאה הרכה ולערבב טוב,לרפד תחתית של תבנית עגולה בנייר אפיה
ומעל לפזר את התערובת ולשטח ולהדק אותה טוב.[עם כף להדק ולישר]ולהניח
במקרר.
לערבב את המסקרפונה עם המעדן,התמצית והסוכר וטיפות הפסיפלורה ובנתיים לערבב
את הג'לטין במיקרו עם ליקר האפרסקים..ולקרר.
להוציא את התבנית מהמקרר ולימרוח את קרם המסקרפונה,לחתוך את התותים לאורך
ולסדר במעגל מעל .
בעזרת מיברשת לימרוח מעל את הג'לטין..ולהכניס למקרר למינימום 3
שעות....ולהנות מקינוח מרענן ומוסי...השילוב מעולה..
לבריאות
אני רוצה להגיד תודה לשנטל שעזרה לי עם התרגום